Hoe verloopt een consult?

Omdat deze therapie op de eigen unieke persoon is afgestemd, begint een consult eerst met een meting met behulp van een biotensor. Hierbij volg ik een vaststaand protocol. Welke techniek ik ga gebruiken, weet ik pas wanneer ik je “meet”. Geen enkele behandeling is hetzelfde. Jouw energielichaam vertelt mij wat te doen, om meer in balans te komen. De behandeling vindt plaats op een stoel of massagetafel. Je hoeft je niet uit te kleden, alleen de schoenen gaan uit. Ervaar het zelf, want eenieder ervaart de dingen op zijn/haar eigen manier.

Tijdens een sessie kan het zijn dat er een remedie voorgeschreven wordt welke ik dan moet bestellen. De kosten hiervoor (vanaf € 14,-) zijn niet inbegrepen bij de behandeling. Ook kan het zijn dat je aanvullende middelen (orthomoleculair) nodig hebt. Deze kun je bijvoorbeeld bij een drogist kopen.
Gebruik je medicijnen of alternatieve middelen / supplementen neem deze dan even mee.

Sensi-therapie helpt je jouw leven weer in eigen hand te nemen! Stapje bij stapje zal je energie toenemen en zullen je klachten afnemen! Je leert grenzen (weer) aan te geven en naar je eigen lichaam te luisteren. Je gaat de signalen steeds beter begrijpen. Hoe mooi is dat?

Welke klachten?

Vermoeidheid, hoofdpijn, stressklachten, slaapproblemen, rugklachten, burn-outklachten, problemen met de spijsvertering, voedselintoleranties, huidaandoeningen (eczeem, jeuk), chronische, onvoldoende verklaarbare (pijn)klachten (“leer er maar mee te leven”), emotionele spanningen, (over)gevoeligheid (denk aan HSP, ADHD, autisme, nieuwetijdskinderen e.d.).

D.m.v. de verzamelpuntcorrectie leer je weer op de juiste wijze naar jezelf te kijken. De bijbehorende drukpuntmeridiaan die bij de verzamelpuntcorrectie wordt gecorrigeerd, kan verschoven zijn door allerlei factoren die vaak onbewust plaatsvinden.

D.m.v. energiemeting kan ik uitmeten of je teveel of juist te weinig energie hebt met betrekking op verschillende vlakken in je leven. Denk dan aan eigen energie (in hoeverre sta jij zelfstandig in het leven), emotioneel/mentale energie en de mate van geaardheid. Teveel aan energie wordt weggehaald, bij tekorten wordt de energie weer aangevuld zodat je weer in balans raakt.

In het energetisch lichaam kunnen blokkades zijn waardoor de energie niet meer goed kan stromen. De doorstroming van energie van chakra 1 naar chakra 7 gaat dan beter. Op deze manier verbind je het hoofd weer met de voeten. Het gebruik van de oliën haalt blokkades op hogere niveaus weg en brengt inzicht en rust.

Gates zijn de ankerpunten van het energetisch lichaam. Als je teveel in het denken zit, zijn lichaam en geest uit balans. Dit wordt met het gates protocol weer hersteld.

De vijf elementen, aarde, lucht, water, vuur en ether, worden weer met elkaar verbonden. Je voelt je beter en staat steviger met beide benen op de grond.

Een eenvoudige techniek om diepe emotionele lading los te maken en het proces van heling snel op gang te brengen. Door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten worden achterliggende thema’s geactiveerd en komt het proces van heling snel op gang. Blokkades worden effectief opgeruimd. Deze techniek kan soms confronterend zijn vanwege de directe aanpak van de problemen.

Pijn is een symptoom bij een ziekte. Pijn is bedoeld als signalering dat er iets mis is in het lichaam of in de geest. Pas als je toegeeft aan de oorzaak van de pijn, werkt dit protocol. Het werkt alleen, als je de psychische achtergrond van de ziekte hebt “begrepen”. Deze behandeling vervangt geen bezoek aan een arts.

Als energie te laag is in het lichaam vertaalt zich dat in algehele vermoeidheid, met alle klachten van dien. Tijdens het Burn-out protocol kijken we hoe we het lichaam weer zo snel mogelijk in balans kunnen krijgen.

Het Burn-out protocol bestaat uit diverse onderdelen:

 • drukpuntmassage of lichaamsmassage
 • orthomoleculaire aanvullingen
 • dieet

Een techniek waarbij een belemmerende emotionele lading weggenomen kan worden. Dit gebeurt door het uitspreken van een affirmatie en het ondertussen aantikken van verschillende punten op gezicht en handen.

De techniek van Holistic Pulsing bestaat uit een wiegende, pulserende massage van het lichaam. Deze massage wordt afwisselend langzaam en zachtjes als krachtig uitgevoerd.

Het continue ritme van het pulsen kalmeert het zenuwstelsel, kan leiden tot een diepe meditatieve staat, en het stimuleert het loslaten van gifstoffen uit het lichaam

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn bij:

onthaasten, vermoeidheid, spanning en stress
lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en spierpijn,
het volgen van een vastenkuur, wanneer je altijd maar denkt en niet meer kunt voelen.

Holistic pulsing kan ook alleen gegeven worden. De duur van de Holistic Pulsing is dan 30 tot 45 minuten.

De voeten zijn een weerspiegeling van ons hele lichaam.

Door zachtjes te drukken en te masseren op de meridiaanpunten van de voet, bereik je indirect het gehele lichaam.

Dit is een techniek om onbewuste belemmeringen op te heffen. Gebeurtenissen, trauma’s uit een ver of recent verleden kunnen worden losgelaten zonder kennis van wat er gebeurd is.

Het emotioneel geheugen van de mens ligt in de darmen. In de Sensi noemt men dit de Bely regio. De bedoeling van dit protocol is om de opgelopen spanning te verminderen of geheel weg te halen. De Belly regio zit vaak energetisch op slot.

Dit protocol is zeer effectief bij:

1. Verstopping in de darmen;

2. Openen Chakra 1 t/m 5

3. Oude emotionele lading losmaken uit het lichaamsgeheugen;

4. Diverse pijnen in de buik en rug.

Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen “tijdelijke gifstoffen” in het lichaam meer bij.

De volgende diëten kunnen uitgemeten worden:

 • Hypoglycemisch dieet
 • Hypoglycemisch basisch dieet
 • SensiCure Voedingsplan
 • Artrose voedingslijst
 • Hooikoorts voedingslijst
 • EBV voedingslijst
 • Darmflora opbouw voedingslijst
 • Allergiemeting op diëten
 • Algemene Allergiemeting

Het weghalen van gifstoffen uit het lichaam en het stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam. Binnen de Sensi bestaan er drie methodes voor ontgiften.

 • Citroensapkuur
 • Sensicure alternatief dieet 1
 • Sensicure alternatief dieet 2

Naast het ontgiften aan de hand van bovenstaande diëten worden ook remedies en orthomoleculaire preparaten uitgemeten ter ondersteuning van het ontgiftingsproces.

Het uitmeten van allergieën, voeding en ontgiften kan ook alleen gegeven worden.